Hur sag britterna pa sitt imperium?

Hur såg britterna på sitt imperium?

Runt hela världen kunde resande göra sig förstådda på engelska språket och se Union Jack på flaggstänger. Den brittiska och västerländska civilisationen hade visat sin överlägsenhet – den borde koloniernas infödda ta emot med tacksamhet. Och trilskades de, så visade britterna sin militära överlägsenhet.

Hur resonerade man i Storbritannien angående koloniernas status?

Kolonier som nått en viss utveckling borde bli självständiga. Men först måste folken i de koloniserade områdena bli mer västerländska, resonerade man. Andra engelsmän såg kolonierna bara som en ekonomisk börda. De menade att kolonialväldet borde avvecklas.

Hur påverkades Storbritannien av andra världskriget?

Storbritannien stod ensamt kvar i kampen mot Nazityskland. Man kan säga att den brittiska patriotismen eller nationalismen nu inför faran stod på sin höjdpunkt. Det vardagligt engelska blev nationalism, ett uttryck för den brittiska själen. Den brittiska nationen spände sig till det yttersta.

Vad vill brittiska imperiet göra?

Det brittiska imperiet hade som motto The Empire where the sun never sets (sv Imperiet där solen aldrig går ned), ett främst symboliskt men även faktakorrekt påstående, då Imperiets vidsträckthet gjorde att det alltid var solsken och dagsljus någonstans i det Brittiska imperiet.

När britterna ville frälsa världen?

Drottning Victoria. Det var en gång en tid då Gud var engelsman, då himmelrikets härskaror utgjordes av generaler, amiraler, bankirer och ingenjörer och då Britannia härskade över världens hav.

Vilka var drivkrafter bakom västerlandets erövringar?

Vilka var drivkrafterna bakom västerlandets erövringar? Peka på både ekonomiska och politiska faktorer! Vilka tror du var viktigast? Råvarorna var en av drivkrafterna, industrierna i Europa krävde mängder av råvaror.

Vem styrde Storbritannien under andra världskriget?

Winston Churchill tar över Tyskarna tog Danmark, Norge och trängde segrande fram i Nederländerna, Belgien och Frankrike. Den försiktige Neville Chamberlain efterträddes som brittisk premiärminister av den energiske krigsledaren Winston Churchill.

Vilka länder har Storbritannien koloniserat?

Det brittiska väldet bestod förutom av Storbritannien av det som i dag är Irland, Kanada, Australien, Nya Zeeland, öarna i Söderhavet, Indien, Pakistan, Burma, Sydafrika, de afrikanska staterna i södra och östra Afrika, Nigeria och Ghana i västra Afrika.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen