Hur mycket kostar svenska jordgubbar?

Hur mycket kostar svenska jordgubbar?

Det är inte ovanligt att svenska jordgubbarna kostar över 100 kr/kg i början på säsongen. De första lådorna växthusodlade jordgubbar i mitten på april brukar gå för över 1000 kr/kg.

Vad kostar jordgubbar idag?

På onsdagen kostade jordgubbarna på affärerna i Mellerud, Lilla Edet, Trollhättan och Vänersborg mellan 30 och 40 kronor. Den billigaste jordgubbsburken, för 30 kronor, hittades i både Mellerud, Trollhättan och Vänersborg. Den dyraste, för 40 kronor, fanns även den i de tre städerna.

Hur mycket kostar jordgubbar på sommaren?

Jordgubbspriserna har stigit i takt med att sommaren slår rot och i dag kostar en liter av de röda bären 50 kronor på många platser i Sundsvall. De flesta handlare säljer endast svenska bär men några säljer även tyska som är lite billigare. I centrum säljs även bären för några kronor mindre än vid de större affärerna.

Hur mycket jordgubbar odlas i Sverige?

Odling av jordgubbar i Sverige Och de allra flesta vill ha svenska jordgubbar. Den svenska odlingen uppgick år 2015 till 2 500 hektar på friland och skörden blev den högsta på 10 år, hela 16, 8 miljoner kilo eller nästan 3 liter jordgubbar per person. Sverige är under sommaren helt självförsörjande på jordgubbar.

Hur mycket kostar 1 liter jordgubbar?

Jordgubbarna kostar vid självplock 50kr/kg det vill säga ca 25kr/liter. Det går även att förbeställa plockade jordgubbar för 35kr/liter vid köp av hel låda (15 liter) som kan hämtas under självplockets öppettider. Hör av er via sms till 0703-94 99 99 för att beställa.

Vad kostar ett kilo jordgubbar?

Jordgubbar Svenska Kl 1. Sverige 500 gram ungefärlig vikt. Jfr-pris 119.9 kr/kg.

När kan man köpa svenska jordgubbar?

Tack vare ökad kunskap och ny teknik kan vi få svenska bär från maj till september, beroende på väder. Svenskodlade jordgubbar är begärliga och ger också betydligt mer betalt så det händer att fuskare packar om jordgubbarna så att utländska bär märks som svenska.

Hur mycket jordgubbar per hektar?

Två kulturer odlades under 2009 medan det blev fem omgångar 2010. Det första året 2009 blev skörden som bäst 200gram per planta och totalt ca 22 ton per hektar tunnel, på två omgångar 2009. Under 2010 var skörden på samma nivå som 2009 och det gick inte att nå målet med 300 gram.

Vad räknas jordgubbar som?

Jordgubbe. Jordgubben måste ju vara ett bär eller hur? Nej vet du vad, den är botaniskt sett en NÖT.

Hur mycket är ett kilo jordgubbar?

Vikter & Måttangivelser

Sort Mängd Ca vikt i gram
Hallon 1 liter 500
Hjortron 1 liter 500
Jordgubbar 1 liter 500
Krusbär 1 liter 600

Vad kostar det att plocka jordgubbar?

Jordgubbarna kostar vid självplock 50kr/kg det vill säga ca 25kr/liter. Det går även att förbeställa plockade jordgubbar för 35kr/liter vid köp av hel låda (15 liter) som kan hämtas under självplockets öppettider.

Hur mycket kostar jordgubbar på Coop?

Coop. 225 grm. Jfr-pris 64.44/kr/kg.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen