Hur mycket kostar ett visum till Indien?

Hur mycket kostar ett visum till Indien?

E-visum för turist: 656 SEK. E-visum för affärsresa: 656 SEK. E-visum för medicinska skäl: 656 SEK.

Hur länge kan man stanna i Indien?

Man får aldrig stanna längre än 90 dagar i taget efter varje inresa (undantag för medborgare från USA, UK, Kanada och Japan som får stanna upp till 180 dagar). För den som vill stanna längre än 90 dagar går det att ansöka om ett traditionellt visum som utfärdas av indiska ambassaden i Stockholm.

Hur lång tid tar det att få ett visum?

Hur lång tid ansökningsprocessen för visum tar varierar beroende på land. Visumservice kan handlägga visum för många resmål på så kort tid som en dag. Gå till delen om Visum och välj det land du ska resa till för att få information om hur lång tid det kan ta att behandla din ansökan.

Kan svenskar åka till Indien?

Det är förhållandevis säkert för utlänningar att resa och vistas i Indien. Som i många länder förekommer dock rån och stölder. Resenärer uppmanas att vara särskilt försiktiga på bussar och tåg då en stor del av de stölder som drabbar svenska turister just sker ombord på dessa färdmedel.

Vilken valuta ska man ha med sig till Indien?

Indisk rupie
Indien/Valutor
Indiens valuta är indiska rupies och har valutakoden INR. En rupie delas in i 100 paise.

Hur ska man klä sig i Indien?

För kvinnor gäller långa pösiga byxor eller lång kjol och blusen eller tröjan bör täcka axlarna och inte vara allt för åtsittande. Ett alternativ är att bära indiska kläder som ofta är luftiga, sköna och anpassade till det indiska vädret. Helt utan uppmärksamhet och blickar kommer man ändå inte vara.

Hur lång tid tar det att få visum till Indien?

Om den ansökande har svenska resedokument eller främlingspass tar det minst 30 dagar. Om den ansökande har ursprung i Pakistan tar det upp till 45 dagar. Handläggningstid vid ansökan online: 3 arbetsdagar för turistvisum, 4 arbetsdagar för affärsvisum och medicinska visum.

Hur lång tid tar det att få uppehållstillstånd i Sverige?

Migrationsverket kan ge närmare besked om hur lång väntetiden är. På deras hemsida framgår att arbetsbelastningen för närvarande är hög och att en ansökan om uppehållstillstånd kan ta 7-9 månader.

Hur lång tid tar det att få ett visum till Thailand?

Det tar en dryg vecka från det att du skickar din ansökan inklusive alla erforderliga dokument till du återigen har ditt pass. Ibland kan det ta längre tid om ambassaden har mycket att göra eller om det är helgdagar då ambassaden har stängt, så se till att ordna med visum i god tid.

Är Indien farligt?

Risken för terrorism är hög i hela landet. Undvik folksamlingar och demonstrationer och iaktta särskild vaksamhet i stora städer. Det allmänna nödnumret i Indien är 112.

Varför vill man åka till Indien?

Indien är ljust, färgstarkt och prunkande. Det mångskiftande och spännande landet är perfekt om du vill steka dina sinnen med intryck. Här är vår lista på 14 ställen du absolut måste besöka om du reser till Indien, baserade på väder, kulturevenemang, kostnad och säsong.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen