Hur mycke cement gar det at till en kubikmeter betong?

Hur mycke cement går det åt till en kubikmeter betong?

300 – 450 kg cement/m3 betong beroende på betongkvalité.

Hur mycket betong får man av 25kg cement?

En säck om 25 kg torrbetong ger ca 13 liter färdig betongmassa. En storsäck om 1000 kg ger ca 520 liter. Enkelt räknat ger 2 ton torrbruk 1 m3 betong. VCT-talet beskriver förhållandet mellan vikten av vatten och cement i betongen.

Hur mycket räcker 20 kg betong till?

Det blir ca 12,8 liter färdigblandad betong av en säck. Hur blandar jag produkten? Blanda torrbruket med vatten i en tombola, planblandare eller med en borrmaskin och visp beroende på mängden som ska blandas.

Vad kostar cement per kubik?

Det ungefärliga priset (utan rabatt) på en enklare betong (C28/35) med Bygg-/Bas-/STD/Komposit-cement med 16 mm stenstorlek och konsistens S4, inklusive ca 15 km transport och 15 min lossningstid (och full bil), är ungefär 1900 kronor per kubikmeter.

Vilken cement till plint?

Det finns väldigt många olika sorter men den vanligaste betongen för plintar är grovbetong. Om gjutning sker i minusgrader kan du tillsätta frostskydd till betongen när den blandas. Läs alltid på förpackningen vad betongen är lämpad för och hur den ska blandas.

Hur mycket betong går det åt till en plint?

Om du har använt gjutrör är det enkelt att räkna på, exempelvis med diameter 150 mm går det åt ca 2,8 liter betong per meter rör och med 200 mm går det åt ca 3,2 liter.

Hur mycket betong går åt till en bänkskiva?

Volymen i liter får man genom att multiplicerar dimensionerna i decimeter, i ditt fall 0,45 x 6,2 x 20 = 55,8 liter. Räknar jag då att en 25 kg säck expanderbetong ger 12,5 liter går det åt fem säckar. Puts- eller golvnät brukar vara ganska klena, så om du har möjlighet att använda lite tjockare dimension är det bra.

Vad kostar det att ta hem en betongbil?

Vad kostar det att beställa en betongbil En betongbil inklusive betong för en normal villagrund kostar cirka 20 000 – 30 000 kr beroende på storleken på betongplattan.

Vilken typ av betong till bänkskiva?

För bordsskivor och andra mindre projekt passar finbetong bäst som har sand som ballast och därför inte blir så grov.

Hur mycket betong till Gjutrör?

Om du har använt gjutrör är det enkelt att räkna på, exempelvis med diameter 150 mm går det åt ca 2,8 liter betong per meter rör och med 200 mm går det åt ca 3,2 liter. Om du inte har gjutrör, utan gjuter direkt i grävda hål, så för du uppskatta hur mycket betong som går åt genom att grovt mäta storleken på hålen.

Vad kostar Färdig betong per kubik?

Kostnad mtrl blanda själv 3-4 000 kr för 1,5 m3. Kostnad färdigblandad betong med flyt ca 3000 kr.

Vad kostar betong med Pumpbil?

Priset jag har fått för detta är 9500kr exkl moms för betong plus pumpbil. Jag bor ca 4 mil från betongfabriken. Sen tillkommer an arbetskostnad på 6000kr för att lägga ut betongen för två man. Formen är redan färdig så arbetet består endast av att portionera ut betongen och allt annat för att få en slät yta.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen