Hur manga sasonger finns de av Skargardsdoktorn?

Hur många säsonger finns de av Skärgårdsdoktorn?

Dramaserie i tre säsonger om läkaren Johan Steen som flyttar ut i Stockholms skärgård tillsammans med sin dotter Wilma. Huvudrollerna spelas av Samuel Fröler och Ebba Hultkvist.

Vad hette Skärgårdsdoktorn?

Handling. Serien utspelas på den fiktiva ön Saltö i Stockholms skärgård, dit läkaren Johan Steen kommer för att ta över läkarkliniken efter sin svärfar Axel Holtman.

Var kan man se Skärgårdsdoktorn?

Skärgårdsdoktorn, svensk dramaserie på SVT Play.

När sändes Skärgårdsdoktorn?

”Skärgårdsdoktorn” gick som tv-serie mellan åren 1997-2000 i SVT. Serien utspelar sig på den fiktiva ön Saltö i Stockholms skärgård, där läkaren Johan Steen (Samuel Fröler) bor med sin dotter Vilma (Ebba Hultkvist) och svärfadern Axel Holtman (Sten Ljunggren).

Vad heter flickan i Skärgårdsdoktorn?

Utbildning och tidig karriär. Hultkvist sökte en roll i Bille Augusts filmdrama Jerusalem från 1996. Hon fick inte rollen, vilken istället gick till Stina Wargert, men redan 1997 blev hon snabbt känd i rollen som ”Wilma” i SVT:s TV-serie Skärgårdsdoktorn som sändes under tre år.

Vem spelade Axel Holtman?

Sten LjunggrenSkärgårdsdoktorn
Axel Holtman/Spelas av

Vem spelade dottern i Skärgårdsdoktorn?

I serien fick vi följa läkaren Johan och hans dotter Wilma, som spelades av Samuel Fröler och Ebba Hultkvist Stragne. Och när serien var aktuell blev det även väldigt populärt att döpa sitt barn till just Wilma.

Hur gammal är Wilma i Skärgårdsdoktorn?

Den svenska dramaserien Skärgårdsdoktorn blev en publikframgång i slutet av 1990-talet och i början av 2000-talet. Den unga skådespelaren Ebba Hultkvist Stragne gjorde succé som 12-åriga Wilma i serien.

Vad heter Wilma i Skärgårdsdoktorn?

Hultkvist sökte en roll i Bille Augusts filmdrama Jerusalem från 1996. Hon fick inte rollen, vilken istället gick till Stina Wargert, men redan 1997 blev hon snabbt känd i rollen som ”Wilma” i SVT:s TV-serie Skärgårdsdoktorn som sändes under tre år.

Vem är Sten Ljunggren gift med?

Barbro Oborgfrån 1991
Barbro Oborg1968–1979Marianne Dyfverman1962–1967
Sten Ljunggren/Make/maka

Var Sten Ljunggren Axel Holtman i?

Mest känd är Sten Ljunggren kanske som den lite buttre och konservative före detta provinsialläkaren Axel Holtman i tv-serien Skärgårdsdoktorn, men han har också medverkat i den populära tv-serien Svenska hjärtan och i filmen Tillsammans – för att nämna några.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen