Hur manga passagerare ar det normalt tillatet att ta med i en personbil?

Hur många passagerare är det normalt tillåtet att ta med i en personbil?

I en bil får man inte ta med fler passagerare än vad bilen är registrerad för och att den som åker med skall sitta på en plats som är avsedd för passagerare och som är utrustad med bilbälte. Transportstyrelsen kan dock i visst fall medge undantag från bestämmelserna om antalet passagerare.

Var hittar du uppgift om hur många passagerare ditt fordon är godkänt för?

I registreringsbeviset kan du hitta många viktiga uppgifter om fordonet, bland annat hur många passagerare din bil är godkänd för.

Hur många personer får sitta i en bil?

Fler passagerare får inte tas med i en bil än den är registrerad för. Passagerare ska färdas på de platser som är avsedda för passagerare.

Hur stor är en normal bil?

Ett fordon i Sverige tillåts inneha en höjd på 4,5 m, längd på 25,25 m och en bredd på 3,2 m. Maximala mått för att kallas personbil är en höjd på 1,47 m, längd 4,96 m och en bredd på 1,78 m. Samt en vändradie på 6,4 m.

Hur många personer kan man köra med B-körkort?

Buss som är gjord för högst 16 passagerare utöver föraren och med en längd som inte är över 8 meter. Man får också dra en släpvagn med en totalvikt på högst 750 kg.

Hur många passagerare får man ha?

Reglerna för vad som gäller antalet passagerare i personbil är tydliga; det får inte befinna sig fler personer i bilen än vad den är registrerad för. För en personbil gäller maxantalet 8 personer och viktigt att komma ihåg är att alla självklart ska använda bilbälte & bra däck.

Kan jag bli av med körkortet som passagerare?

Undrar om jag som passagerare kan bli av med mitt körkort om jag åker med någon som kör för fort.? Du kan således känna dig lugn, du kommer inte att förlora ditt körkort. …

Hur många får åka i en buss?

Hur många får plats i bussen? Vi har många olika busstorlekar, allt för att kunna tillämpa rätt buss till varje tillfälle! Antalet passagerarplatser i våra bussar varierar från 8 platser ända upp till 81 platser i vår största modell, dubbeldäckaren.

Vad händer om man har för många passagerare i bilen?

Trafikförordningen stadgar att det i en bil inte får färdas fler passagerare än vad bilen är registrerad för. Även passagerare kan dömmas till penningböter vid överträdelse av bestämmelsen (14 kap. 8 § trafikförordningen). Således är den enda påföljden som kan aktualiseras penningböter.

Vilken bil är längst?

Med vilken bil kan man köra längst utan att behöva tanka? Listan över bilarna med längst räckvidd toppas av en fransk kombi. Annons: Med en bränsletank på 72 liter och en angiven förbrukning på 4,0 liter per 100 kilometer kan Peugeot 508, åtminstone på papperet, tillryggalägga 1 800 kilometer.

Hur stort är ett vanligt garage?

Enkelgarage är ett garage med plats för en bil och eventuellt ett förråd. Garagebredden på enkelgarage är på 320 och 380, medan 1,5 plans garage har bredden 440 och 500. För att få bra utnyttjande av en bod på sidan rekommenderar vi att du har en bredd på minimum 440.

Får man köra trike med B körkort?

Särskilda regler för trehjuliga motorcyklar Körkort med behörigheterna A1 eller A2 ger rätt att köra trehjuliga motorcyklar med en nettoeffekt av högst 15 kW. För att köra trehjuliga motorcyklar med mer än 15 kW nettoeffekt, krävs det körkort med behörighet A eller B samt att körkortsinnehavaren har fyllt 21 år.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen