Hur manga lander gransar Frankrike till?

Hur många länder gränsar Frankrike till?

Frankrike är beläget i västra Europa, det gränsar mot Atlanten (Biscayabukten), Medelhavet och Engelska Kanalen. Frankrike gränsar även mot Spanien, Andorra och Monaco i söder. Italien i sydost, Schweiz i öst, Tyskland i nordost och mot Belgien och Luxemburg i norr.

Vad exporterar och importerar Frankrike?

De viktigaste är: fordon, flygplan, läkemedel, kosmetika, plast, raffinerade oljor, kemiska produkter, samt stål och jordbruksprodukter – sanningen är att Frankrike är världens näst största exportör av jordbruksprodukter efter USA.

Vilka hav har Frankrike?

Frankrike ligger i Västeuropa och är något större än Sverige till ytan. Norra och västra delen består av ett väldigt låglandsområde, med slätter som sluttar mot Atlanten och Nordsjön. I öster och söder finns det bergsområden; i sydöst sträcker sig Alperna in i Frankrike.

Vilka resurser har Frankrike?

Frankrike har tillgångar av många mineraler, men mängderna är begränsade. Kolbrytningen har avvecklats och tillgångarna på olja och naturgas är små. För sin energiförsörjning är Frankrike i hög grad beroende av kärnkraft.

Vad importerar Frankrike från Sverige?

Sedan 2001 har Frankrike passerats av Finland, Ryssland och Kina i betydelse för den svenska importen. De viktigaste varugrupperna i den svenska importen från Frankrike var personbilar (7,5 procent), fordonsdelar (4,7 procent), elapparater (4,3 procent), stål (3,7 procent) och elutrustning (3,3 procent).

Vad är Frankrikes största sjö?

Bourgetsjön, Lac du Bourget, är Frankrikes största sjö helt inom Frankrikes gränser. Den ligger i norra delen av departementet Savoie, 70 km öster om Lyon, med de västra Alperna runt om.

Hur blev Frankrike ett land?

Karl den stores söner styrde landet fram till 987 då Hugo Capet, frankisk hertig och greve av Paris, lät kröna sig till kung av Frankrike. Den senares ättlingar styrde i sin tur Frankrike till 1792 då den franska revolutionen gjorde landet till en republik efter de omvälvande händelser som inleddes 1789.

Vad för klimat har Frankrike?

Klimat. Större delen av Frankrike har ett varmtempererat, fuktigt klimat. Ungefär två tredjedelar av landet (de norra, västra och centrala delarna) präglas starkt av de från Atlanten inträngande lågtrycken.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen