Hur manga floder finns det i Pakistan?

Hur många floder finns det i Pakistan?

I landets sydvästra hörn ligger den torra Baluchistanplatån. Från Himalaya rinner floderna Indus, Jhelum, Chenab, Ravi och Sutlej ned genom provinsen Punjab (femflodslandet). De flyter samman i centrala Pakistan under namnet Indus och bildar ett låglänt delta vid utloppet i Arabiska havet.

Vilket statsskick har Pakistan?

Förbundsrepublik
Parlamentarisk republik
Pakistan/Statsskick

Vilket språk talar man i Pakistan?

Urdu
Engelsk
Pakistan/Officiella språk

Hur många bor i Pakistan 2021?

I juli 2016 var Pakistan det sjätte folkrikaste landet i världen med en befolkning på cirka 193 miljoner. Det gränsar i öst till Indien, i norr till Kina, i nordväst till Afghanistan och i väst till Iran. I söder har landet en kust mot Arabiska havet, och delar där en sjögräns med Oman.

Hur många landskap har Pakistan?

Hur ser naturen ut i Pakistan?

Pakistan är ett långsmalt land med många olika landskapstyper. I norr ligger bergskedjan Himalaya med toppar på över 8000 meter. I landets centrala delar finns bördiga slätter och myrar medan den sydvästra delen består av torra, höglänta områden.

Hur många språk pratar man i Pakistan?

Urdu är kommunikationsspråket bland folket. De flesta i Pakistan förstår eller talar även besläktade indoeuropeiska språk som punjabi, pashto, sindhi, baluchiska, kashmiri, persiska, dari, tadzjikiska, hazaragi, dardiska, kalasha, nuristani, Burushaski, shina, khowar, wakhi, chitrali och swati.

Hur många pratar engelska i Pakistan?

I landet Pakistan är engelska ett officiellt språk med urdu. Linguist Tom McArthur rapporterar att engelska används som ett andra språk ”av en nationell minoritet av c 0,3 miljoner i en population av c 0,133 miljoner.”

Hur mycket folk bor i Pakistan?

För andra betydelser, se Pakistan (olika betydelser). Pakistan, formellt Islamiska republiken Pakistan (engelska: Islamic Republic of Pakistan; urdu: اسلامی ﺟﻤﻬﻭرﻳہ پاکستان), är ett land i Sydasien. I juli 2016 var Pakistan det sjätte folkrikaste landet i världen med en befolkning på cirka 193 miljoner.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen