Hur manga besoker London Eye varje ar?

Hur många besöker London Eye varje år?

Under en dag kan det ta upp till 15 000 passagerare. Det tar cirka 30 minuter att åka ett helt varv. Sedan invigningen har London Eye haft 76 miljoner passagerare.

Vilket år byggdes London Eye?

1998
London Eye/Byggstart

Vem uppfann London Eye?

London Eye invigdes av Tony Blair på nyårsafton 1999 och har sedan dess varit något av en symbol för tvåtusentalet i London, som Londons största turistattraktion måste man säga att det varit mycket framgångsrikt med detta!

Finns ett känt pariserhjul i?

Lista över de högsta pariserhjulen High Roller, Las Vegas, USA, 167,6 meter. Singapore Flyer, Singapore, 165 meter. Star of Nanchang, Nanchang, Kina, 160 meter.

Hur många vagnar finns det på London Eye?

London Eye är med sin höjd på 135 meter Europas största pariserhjul. Det är så stort att en åktur tar ca 30 minuter. I varje av hjulets 32 gondoler får det plats 25 passagerare. Det finns sittplatser men man kan också stå och gå runt i gondolen.

När öppnades London Eye?

31 december 1999
London Eye/Öppnade

Hur mycket kostade att bygga London Eye?

Här kan du boka din biljett till London Eye, det blir billigare hemifrån. Då slipper man också stå i biljettkön på plats. 2015 är priset på den billigaste biljetten för en vuxen £27.

När öppnade London Eye?

Vad kan man se från London Eye?

Det enorma pariserhjulet London Eye vid Themsen har blivit en av Londons mest populära turistattraktioner. Att ta en tur i en av London Eyes stora gondoler är det bästa sättet att få en fantastisk utsikt över hela London – en klar dag kan man se ca 40 kilometer i varje väderstreck.

Varför heter det pariserhjul?

”Le grand roue” i Paris, runt 1905. Vår skandinaviska term ”pariserhjul” är av något senare datum. Det troligaste är att benämningen minner om Grande Roue de Paris, som bländade europeiska besökare på världsutställningen i Paris år 1900.

Vilket är världens största pariserhjul?

Pariserhjulet Ain Dubai, som ligger på Bluewaters Island, gör listan över Dubais världsrekord ännu längre. Runt pariserhjulet uppförs också flera gallerior, restauranger, bostadsområden och en souk. Det enorma pariserhjulet når 210 meter upp i luften och är världens högsta.

Vilka öppettider har London Eye?

Generella öppettider:

  • Måndag till fredag kl 11:00–18:00.
  • Lördag till söndag kl 10:00–20:30. Klicka här för detaljerade öppettider på London Eye.
  • Se schema för London Eye River Cruise här.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen