Hur manga ar ar Uranus?

Hur många år är Uranus?

4,503×10^9 år
Uranus/Ålder

Vilka planeter kan man se med blotta ögat?

Några planeter som Venus och Mars kan du nästan inte undgå att upptäcka eftersom de lyser mycket starkare än någon stjärna. Det går också att se färgskillnader, som till exempel att planeten Mars är lite rödaktig. Planeter ser ut att lysa stadigt medan stjärnor verkar blinka.

Hur många dagar är ett år på Neptunus?

165 år
Neptunus/Omloppstid

Hur lång tid tar det för mars att rotera runt sin egen axel?

Neptunus

Upptäckt
Siderisk omloppstid 60 190 dygn 164,79 år
Synodisk omloppstid 367,49 dygn
Medelomloppshastighet 5,43 km/s
Medelanomali 267,767281°

Hur kallt är det i Uranus?

De andra planeterna snurrar runt solen. Uranus var den första planeten man upptäckte med teleskop. Den ligger så långt från jorden att man inte kan se den annars. På Uranus är det mycket kallt, minus 200 grader, och den är täckt med snöblask.

Hur många ljusår är det till Uranus?

Mellan jorden och Uranus är medelavståndet 2 723 950 000 km, eller 18.21 au.

Hur långt är ett år på Jupiter?

12 år
Jupiter/Omloppstid

Vad är det minsta man kan se med blotta ögat?

Om ett objekt syns för blotta ögat, är det alltså synligt utan ljusförstärkande hjälpmedel som till exempel kikare eller teleskop, och inom astronomin anses gränsmagnituden för objekt synliga för blotta ögat vara någonstans mellan 6 och 7 beroende dels på observationsförhållandena, dels på observatörens syn.

Vad heter Aftonstjärnan?

Venus kallas ibland för morgonstjärnan eller aftonstjärnan, men trots dessa namn är det en planet och lyser alltså inte av sig själv. Den får sitt ljus, precis som alla andra planeter och månen, bara för att solen lyser på den.

Hur lång tid tar det för Neptunus att snurra ett varv runt sin axel?

Neptunus/Omloppstid
Blå planet Neptunus är den blåsigaste planeten i solsystemet. När den besöktes av rymdsonden Voyager 2 i augusti 1989 uppmättes 965 km i timmen på vindar som rörde sig österut och 2 415 km (!) i timmen på vindar som rörde sig västerut. Neptunus tar 165 år på sig för att kretsa ett varv runt solen.

Hur långt är ett år på Merkurius?

88 dagar
Merkurius/Omloppstid
Merkurius befinner sig närmast solen och kretsar snabbare runt solen än alla andra planeter; 88 dagar jämfört med 365,25 dagar för jorden.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen