Hur lyckas med popcorn i kastrull?

Hur lyckas med popcorn i kastrull?

Gör så här

  1. Häll en bottenskyla olja i en kastrull och lägg i tre popcorn. Hetta upp på stark värme och vänta tills du hört alla tre popcornen poppa.
  2. Täck bottnen med ett tunt lager majskorn. Sätt på locket och ställ tillbaka kastrullen på värmen.
  3. När inga fler pop hörs från kastrullen är den här omgången popcorn klar.

Varför blir popcorn hårda?

Orsaken till att det blir problem är enligt honom att oljan blir varm för snabbt på induktionshällen. Om värmen kommer för snabbt löses stärkelsen i den yttre delen av popcornkärnan upp snabbare än den inre och popcornen poppar inte ordentligt. När de poppat är oljan lagom varm och du kan lägga i resten av popcornen.

Hur mycket popcorn ska man poppa?

Räkna att en deciliter majskorn räcker till en liten skål popcorn för 2 portioner. Hur många den egentligen räcker till är svårt att säga och beror på hur mycket var och en äter såklart. Skulle popcornen ta slut så går det snabbt att poppa mer popcorn.

Hur gör man popcorn?

Popcorn är stärkelserika, torkade majskorn som hettas upp så att skalet sprängs av ångtrycket och bildar fluffiga gulvita tilltugg. Denna procedur kallas populärt för poppning (att poppa).

Hur poppar man popcorn i micron?

Häll popkornkärnor i silikonskålen, lägg till en liten skvätt olja (om du vill), lite salt eller annan smaksättning, sätt locket på skålen och stoppa in hela härligheten i mikron. Efter 3-4 minuter på hög effekt får du perfekta popcorn.

Hur mycket salt till 1 dl popcorn?

Popcornen blir både nyttigare och lite frasigare. Allt du behöver är majskorn, en mikrosäker bunke eller skål, en porslinstallrik, en skål att servera i samt lite salt. 1. Häll 1/2 dl vatten och ca 2 tsk salt i en ugnsfast skål som rymmer 3 liter.

Hur mycket olja till popcorn?

Poppa popcorn på vanlig spis Häll upp 3-4 msk olja i kastrullen. Lägg i 5 stycken opoppade popcorn, lika många popcorn som man har fingrar på en hand kan vara en bra minnesregel 🙂 Sätt kastrullen på medelhög värme (ca 80%, vilket är max 5 av 6, 9 av 12, osv. beroende på spis)

Hur gör man stora popcorn?

Gör så här

  1. Poppa popcornen i oljan och salta. Låt sockret smälta och bli ljusbrunt på medelvärme i en stekpanna.
  2. Lägg i smöret och rör om till en slät, brun massa. Häll i de poppade popcornen och rör om. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Låt svalna lite och pilla isär popcornen om de sitter ihop. Låt kallna.

Kan man poppa popcorn i ugn?

Om du föredrar krispiga och knapriga popcorn så rekommenderar vi att ställa skålen med popcorn i ugnen på 100 grader i 15 min. Då avdunstar den sista fuktigheten vilket tar fram popcornets knaprighet och krispighet. OBS! Ta ut popcornskålen med grytvantar så att du inte bränner dig.

Hur länge ska popcorn vara i micron?

Poppningstiden varierar mellan 1,5 – 3,5 minuter beroende på mikrovågsugn. Om poppningen inte startar efter 2 minuter ska poppningen avbrytas.

Kan man poppa något annat än majs?

Tvärtemot vad de flesta tror så kan man inte göra popcorn på alla majssorter utan det finns specifika arter som lämpar sig mycket bättre för popcorn. En majoritet av all majs som odlas används i stor utsträckning till djurfoder, och skiljer sig från både den majs man äter och poppar popcorn med.

Hur kom man på popcorn?

I modern tid var det de nordamerikanska urinvånarna som uppfann eller snarare upptäckte popcorn. Av en slump hamnade majskorn i en brinnande eld och kort därefter poppade de upp överallt. Popcorn framställs från majs som torkas så en viss fuktighet bevaras i kärnan.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen