Hur lang tid tar det att flyga till Gambia?

Hur lång tid tar det att flyga till Gambia?

Flyg och transfer Ca 8-9 timmar från Stockholm (charterresor). Med reguljärflyg tar det ca 12-14 timmar med Brussels Airways via Bryssel.

Vad kostar en resa till Gambia?

Fullständig kostnad 13 750 kr Frågan om vad kostar en resa till Gambia är nu besvarande, åtminstone min resa som ett exempel. Hoppas detta kan hjälpa dig som är sugen på en resa till Gambia att estimera en budget för en kommande resa till Gambia.

Hur ser det ut i Gambia?

Gambia ligger i Västafrika och är den minsta staten på kontinentens fastland, till ytan lika stor som Skåne. Landet består av en smal landremsa längs Gambiaflodens nedre lopp. Förutom en kort kust mot Atlanten är Gambia helt omslutet av Senegal.

Vad finns det att göra i Gambia?

De populäraste sevärdheterna i Gambia

  1. Kunta Kinteh Island. Öar.
  2. Bijilo Forest Park. 431. Natur- och vildmarksområden.
  3. River Gambia National Park. 108. Nationalparker.
  4. Kotu Beach. 743. Stränder.
  5. Katchikally Crocodile Pool. 708. Natur- och vildmarksområden.
  6. Bakau Fish Market. 108.
  7. Makasutu Culture Forest. 176.
  8. Albert Market. 257.

Hur säkert är det att åka till Gambia?

De flesta resor till Gambia är problemfria. Det förekommer dock kriminalitet mot turister, och du bör särskilt se upp för ficktjuvar och väskryckare. Det är unga män som närmar sig turister, vanligtvis på stränderna, och säger sig vara turistguider. Turister bör vänligt men bestämt avvisa dem.

Hur ser Gambias flagga ut?

Gambias flagga består av tre horisontella band i färgerna rött, blått och grönt med vita skiljeränder mellan fälten. Storleksförhållandet mellan banden är 6:1:4:1:6. Flaggan hissades officiellt för första gången den 18 februari 1965 och har proportionerna 2:3.

Hur dyrt är det i Gambia?

Prisnivåer i Gambia. Prisnivån är mycket lägre i Gambia än i Sverige och här får man mycket valuta för sina pengar. De bästa fynden är lokal mat, souvenirer, kläder, väskor och andra hantverk. På marknader bör man pruta och inte nöja sig med det utsatta priset.

Vad exporterar Gambia?

Gambias ekonomi är baserad på jordbruk. Jordnötter och jordnötsprodukter dominerar exporten. Turismen är också viktig, liksom pengaförsändelser från gambier som arbetar utomlands.

Hur är miljön i Gambia?

Gambia har ett tropiskt klimat med många torrperioder samt oregelbundna regnfall. Landet kämpar mot avskogning och ökenspridning, samt sjukdomsutbrott bland befolkningen orsakat av dåligt kvalité på dricksvattnet. Avfallshanteringen är dålig, något som förorenar såväl vatten och mark.

Vad äter man för mat i Gambia?

Gambia har en stor mängd goda maträtter, vanligen gjorda på ris, hirs eller majs. Benachin är en fisk tillagad i en sås gjord av tomater, pumpa, grön paprika, lök och vitlök som serveras med ris. Plasas är en fisk lagad i palmolja och serveras med cassava. På den gambianska menyn finns även barracuda och haj.

I vilken världsdel ligger Gambia?

Afrika
Gambia/Kontinent

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen