Hur lang tid tar det att aka fran Sverige till Nya Zeeland?

Hur lång tid tar det att åka från Sverige till Nya Zeeland?

Hela resan tar minimum 22 timmar, oftast upp mot 24 timmar eller mer.

Vilken tid på året ska man resa till Nya Zeeland?

Klimat och bästa restid Vädret i nya Zeeland liknar det svenska vädret. Men årstiderna har bytt plats, så när vi har vinter här hemma är det sommar i Nya Zeeland. Du kan resa i Nya Zeeland året runt, men den bästa tiden är från december till mars månad (högsäsong).

I vilken klimatzon ligger Nya Zeeland?

Nya Zeeland ligger i den tempererade zonen av Stilla havet mitt emellan ekvatorn och Sydpolen, ca 160 mil sydöst om Australien.

Hur varmt är det på Nya Zeeland på vintern?

Januari och februari är de varmaste månaderna med temperaturer på 20-30 grader, under vintrarna är det vanligt med temperaturer från 10-15 grader. Eftersom Nya Zeeland ligger på den södra delen av ekvatorn har de omvända årstider från vi som bor på den norra sidan.

Hur lång tid tar det att flyga från Stockholm till Nya Zeeland?

Hur lång tid tar det att flyga från Stockholm till Wellington, och kan du flyga direkt?

Bästa priset som hittats 169 205 kr
Snabbast flygtid 37t 35m
Direkt flyg Inga
Flygplatser i Wellington 1 flygplats

Hur lång tid tar det att flyga mellan Australien och Nya Zeeland?

Avstånd mellan Australien och Nya Zeeland 5 timmar, 11 min.

Får svenskar resa till Nya Zeeland?

Visum. Svenska medborgare som ska resa till Nya Zeeland måste från och med 1 oktober 2019 ansöka om ett NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority). Ett NZeTA är giltigt i 2 år för flera inresor. Det rekommenderas att ansöka om ett NZeTA i god tid före avresa, det kan ta upp till 72 timmar att få det godkänt.

Hur varmt är det på Nya Zeeland på sommaren?

En kort sammanfattning: Januari till februari: Nya Zeelands sommar och de varmaste månaderna med temperaturer på 20-30 grader.

Vad är det för valuta i Nya Zeeland?

Nyzeeländsk dollar
Nya Zeeland/Valutor
I Nya Zeeland används nyzeeländsk dollar som valuta. Den har valutakoden NZD. En dollar delas in i 100 cent. Valutan infördes under åren 1967 till 1969.

Hur mycket regnar det i Nya Zeeland?

Vädret kan variera mycket även på korta avstånd. På Sydöns västkust faller det runt 7 meter (!) regn om året, medan det på andra sidan av bergen är torrt och varm med endast 30 cm regn om året. Men oavsett så skiner solen mer på Nya Zeeland, än vad den gör här hemma.

Hur lång flygtid till Australien?

Eftersom Australien ligger på andra sidan jordklotet, är flygtiderna tyvärr riktigt långa. Om du till exempel ska besöka Sydney tar det minst 22 timmar – med ett enda stopp! Resan till Sydney kan vara så lång som 28-30 timmar beroende på rutt och stopp.

Vad gäller för resa till Nya Zeeland?

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen