Hur lang ar Hisingsbron?

Hur lång är Hisingsbron?

440 m
Hisingsbron/Total längd
Huvudbron är 440 meter lång. Utöver den finns det en cirka 400 meter lång av- och påfartsramp för spårvagnar och bussar med ytterligare en sådan ramp. I projektet ingår också bro över E45. Totalt byggs 1380 meter bro.

När är Hisingsbron färdig?

Hisingsbron är sedan söndagen den 9 maj 2021 öppen för gående, cyklister, bilar och bussar. Måndagen den 16 augusti 2021 öppnades bron även för spårvagnar och den 5 september var det dags för den avslutande invigningsceremonin. Hisingsbron är öppen för trafik.

När stänger Hisingsbron?

Hisingsbron, som invigdes i början av maj, stängs måndagen den 20 september mot tisdagen den 21 september mellan klockan 02.30-04.00. Bron stängs för all trafik, även sjöfart och gång- och cykeltrafik.

Är Götaälvbron avstängd?

Götaälvbron kommer att vara avstängd för biltrafik i nordlig riktning, mot Hisingen, fram till dess att den nya Hisingsbron öppnar. Planen är att den nya bron ska öppnas för bil- och busstrafik någon gång under 2021 – då fordonstrafiken till Hisingen ska flytta dit: Vinterns trafikförändringar omkring Götaälvbron.

Hur lång tid tar broöppning Göteborg?

Varje broöppning varar i cirka 4-8 minuter. Om inte samtliga fritidsbåtar då har hunnit passera innan bron stängs så kan bron vid behov öppnas igen efter 30 minuter. Detta är dock under förutsättning att det inte inskränker på ovan nämnda spärrtider.

Hur fungerar Hisingsbron?

Lyftbro med högre kapacitet Hisingsbron är en så kallad lyftbro av stål och betong. Bron har en segelfri höjd på 12 meter som, när den öppnas, blir 28 meter. De fyra pylonerna har en höjd på 55 meter över vattenytan.

När invigs nya Götaälvbron?

26 november 1939
Götaälvbron/Öppnade

Hur ofta öppnas Hisingsbron?

Precis som gamla Götaälvbron måste den nya Hisingsbron öppna ett antal gånger varje dygn. Förutom att bron måste öppna för yrkessjöfarten måste den även öppna för en stor andel fritidsbåtar. Hisingsbron är nämligen lägre än Götaälvbron, vilket innebär att många fritidsbåtar inte kan passera under bron i nedfällt läge.

När börjar spårvagnarna gå över Hisingsbron?

Den nya Hisingsbron mellan Norra och Södra Älvstranden börjar bli klar. Bron öppnade för motortrafik, cyklister och fotgängare i maj och nu är det dags för spårvagnarna att börja trafikera bron. Måndagen den sextonde augusti kör den första spårvagnen upp på bron.

När invigs nya Göta älvbron?

Varför är Götaälvbron avstängd?

Orsaken till avstängningen är att en helt ny hållplats ska byggas inför öppnandet av Hisingsbron nästa år. Stängningen av Götaälvbron medför att det blir extra trångt kring Nils Ericsonsgatan och därför är det bra om du kan välja andra vägar om du inte ska till området. nu-appen innan du ger dig ut på vägarna.

Hur länge är Götaälvbron avstängd?

Mellan den 25 oktober och 8 november stängs Södra Sjöfarten av på grund av rivning av Götaälvbron.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen