Hur hog ar Danyang-Kunshan Grand Bridge?

Hur hög är Danyang-Kunshan Grand Bridge?

Från Shanghai i östra Kina och 16 mil västerut längsmed Yangtzefloden till staden Nanjing går Danyang-Kunshan Grand Bridge. Denna bro, världens längsta, stod efter fyra års arbete klar 2010 och öppnades 2011. Trafiken utgörs av höghastighetståg. I snitt är bron 30 meter över marken.

Vilken typ av bro är Danyang-Kunshan Grand Bridge?

Viadukt
Danyang–Kunshan Grand Bridge/Typ av bro

1 Danyang–Kunshan Grand Bridge Danyang-Kunshan Grand Bridge är världens längsta bro. Det är en 164,8 kilometer lång viadukt på höghastighetsbanan i Peking-Shanghai, där geografin kännetecknas av rismarker, kanaler, floder och sjöar. Brokonstruktionen avslutades på bara 4 år med hårt arbete av 10 000 arbetare.

Hur lång brukar en bro vara?

En del broar är också byggda för fler än ett transportmedel som till exempel Öresundsbron som både har en motorväg och en järnväg. Svenska Trafikverket definierar en bro som en konstruktion där spännvidden i största spannet är 2 meter eller större; är spännvidden mindre kallas konstruktionen för en trumma.

Vem byggde Danyang-Kunshan Grand Bridge?

Kina började höja sin industriella kapacitet från början av 2000 genom att planera att bygga flera långa broar. För att uppfylla den ambitionen var behovet av timmen att bygga den här långa bron. Med byggandet av Danyang-Kunshan Grand Bridge överträffade Kina sitt massiva offentliga och industriella transportsystem.

Vad heter den långa bron i Shanghai?

Bron över Hangzhoubukten (engelska: Hangzhou Bay Bridge, Förenklad kinesiska:杭州湾大桥) är en bro över Hangzhoubukten i östra Kina. Några spann är utförda som snedkabelbro. Bron sammanbinder Shanghai med den växande industristaden Ningbo i Zhejiangprovinsen.

Har lång bro?

Världens längsta bro är Danyang-kunshan Grand Bridge som ligger i Kina. Den stod klar år 2010 och är hela 164,8 kilometer lång. Denna bro går över både land och vatten på tåglinjen mellan Peking och Shanghai. Danyang-kunshan grand bridge finns med i Guinness världsrekordsbok då den idag är världens längsta bro.

Vilken Brotyp är bäst lämpad för långa spännvidder?

Balkbro – behöver höjd Balkbron består av betong- eller stålbalkar med en platta mellan balkarna. Den används ofta när man vill bygga en bro med lite längre spännvidd, det vill säga längre mellan stödpunkterna.

Vilken är den längsta bron i Sverige?

Sveriges längsta broar

Namn Längd (m) Öppnad
Öresundsbron 7 845 2000
Ölandsbron 6 072 1972
Igelstabron 2 140 1995
Sundsvallsbron 2 109 2014

Vilken är den längsta bron och var finns den?

Efter nästan nio års byggande står den nu klar, Hongkong–Zhuhai–Macao-bron, som totalt spänner sig över en sträcka om 5,5 mil. 2011 fick Kina vad som enligt Guiness Rekordbok är världens längsta bro över vatten. Jiaozhou Bay-bron passerade då Lake Pontchartrain Causeway-bron som hade haft titeln sedan 1956.

Vilken är världens mest kända bro?

Golden Gate-bron

Golden Gate-bron
Plats San Francisco, Kalifornien Marin County, Kalifornien
Korsar Golden Gate
Konstruktionsdata
Total längd 2 737 meter

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen