Hur forvara dack utan falg?

Hur förvara däck utan fälg?

Lösa däck förvaras på helt motsatt sätt. Helst av allt ska lösa däck förvaras stående. Men kom ihåg att rotera dem då och då. Däck som saknar fälgar ska däremot inte hängas upp på väggen eller förvaras liggande på varandra.

Hur länge kan man förvara bildäck?

Välskötta däck av hög kvalitet håller åtminstone sex år. Du bör inte köra med däck som är över tio år gamla.

Kan däck ligga ute?

Om temperaturen är över +25 eller under 0 celsius kan gummits egenskaper förändras och det kan förkorta däckens livslängd. Förvaring i svalt utrymme påverkar inte gummiprodukter negativt. Däck bör inte förvaras i allt för fuktigt ställe. Däcken bör heller inte ligga ute i regnet.

Måste man ha fälgar?

Inför sommaren är det en nödvändighet att byta däck på bilen. Det görs för att man på både sommaren och vintern ska kunna få optimalt fäste mot vägbanan och kunna köra säkert. Något många ofta glömmer bort är att även fälgar behöver bytas ut då och då. Fälgarna får ofta ta mycket stryk och blir skadade och fula.

Får man förvara däck i förråd?

Det är inte förbjudet att förvara däck i förrådet, men räddningstjänsten anser inte att det är lämpligt. Däremot är det förbjudet att förvara brandfarliga vätskor i förrådet.

Får man ha däck i garaget?

Enligt Räddningstjänsten Syds rekommendationer får man utöver bil/fordon förvara i garaget följande: Tillbehör till bilen såsom en omgång däck på fälg, takbox, hink med bilschampo och en reservdunk med max 5 liter bensin/diesel (som ska förvaras i bilen). Brandfarlig vätska eller gas får inte förvaras i garaget.

Får man förvara däck i källarförråd?

Varför Däckhotell?

Varför ska man lämna in däcken på däckhotell? Här är de största fördelarna med att förvara däcken hos Däckskiftarnas däckhotell: Däcken förvaras torrt och mörkt och vid rätt temperatur – det ökar däckens livslängd. Däcken rengörs från bland annat vägsalt som annars kan påverka gummits egenskaper under förvaringen.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen