Hur djup ar Storsjon i Ostersund?

Hur djup är Storsjön i Östersund?

74 m
Storsjön/Största djup

Största officiella djup är 74 meter, och medeldjupet är 17,3 meter, det största inofficiella djupet är 92 meter uppmätt av en dykare. Sjöns normalvattenstånd är 292 meter över havet och varierar 2,75 meter enligt vattendomen från 1947.

Hur djupt är vattnet i Stockholm?

Saltsjön[redigera | redigera wikitext] På södra sidan ligger Södermalm, Danviken, Kvarnholmen och Nacka Strand. På norra sidan ligger Kastellholmen, Djurgården och Fjäderholmarna. Vattendjupet är idag upp till cirka 30 meter efter att djuphålorna använts som tippningsområden.

Vad heter vattnet vid Kungsholmen?

Östra Mälaren är Stockholms största vattenområde och stadens dricksvattentäkt, här utanför Norsborgs vattenverk.

Hur djup är Storsjön Sandviken?

Storsjön är en sjö i Gävle kommun och Sandvikens kommun i Gästrikland och ingår i Gavleåns huvudavrinningsområde. Sjön är 9 meter djup, har en yta på 70,6 kvadratkilometer och befinner sig 62 meter över havet. Sjön avvattnas av vattendraget Gavleån.

Hur djupt är det i Vättern?

128 m
Vättern/Största djup
Sjöns största kända djup, söder om Visingsö, är 128 meter och medeldjupet 40 meter. Vättern ligger 88,5 m ö. h. och avrinner till Östersjön genom Motala ström.

Hur djup är sjön Hornavan?

221 m
Hornavan/Största djup
Hornavan är Sveriges djupaste insjö med ett största djup på 221 meter. Sjön är reglerad för elproduktionsändamål. Ytan varierar mellan 220 och 283 kvadratkilometer. Sjön har en yta på 262 kvadratkilometer och befinner sig 425 meter över havet.

Hur djup är Saltsjön?

Med Saltsjön avses vattenområdet från Slussen och Strömbron i väster till Blockhusudden i öster. Stränderna är branta och vattendjupet är stort, som mest 40 meter vid Blockhusudden.

Har Stockholm hav?

Stockholm är byggd på 14 öar sammanlänkade av 57 broar. Grönskan och närheten till vattnet är kännetecken för Stockholm och grunden för stadens skönhet. I Stockholm möts östersjöns bräckta vatten med Mälarens söta.

Vad heter havet utanför Stockholm?

Kustvattnen i Stockholm I stadens vattenarbete har Stockholms del av kusten delats in i sex vattenområden som i Stockholms vattenprogram sammanfattas under benämningen Saltvattenvikar. Dessa är Saltsjön, Lilla Värtan, Djurgårdsbrunnsviken, Hammarby Sjö, Brunnsviken och Husarviken.

Vad heter sjöarna i Dalarna?

Dalarnas största sjöar

  • Siljan, 280 km²
  • Runn, 62,5 km²
  • Amungen, 62,9 km² (delvis i Hälsingland)
  • Orsasjön, 53 km²
  • Väsman, 39 km²
  • Venjanssjön, 35,1 km²
  • Barken, 33,5 km²
  • Ljugaren, 23,3 km²

Hur djup är Sveriges djupaste sjö?

Vättern är näst största sjö, både avseende ytan och vatten volymen (cirka 78 000 miljoner m3). Sveriges djupaste sjöar finns i de nordligaste delarna är landet. Djupast är Hornavan, med ett största djup av 228 m. Längre söderut i landet är Siljan (134 m) och Vättern (120 m) de djupaste sjöarna.

Hur djupa är Vänern och Vättern?

Vättern är sammanbunden med både Vänern och Östersjön via Göta kanal. Geologiskt ligger sjön i en gravsänka bildad för 650 miljoner år sedan….Vättern[redigera | redigera wikitext]

Mått
Höjd 88,5 m ö.h.
Medeldjup 39,5 m
Maxdjup 128 m
Volym 77 600 000 000 m³

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen