Hur blir man en bra receptionist?

Hur blir man en bra receptionist?

Receptionister måste ha en välutvecklad förmåga att bemöta kunder och gäster med olika behov och förväntningar. De måste också kunna hantera klagomål på ett bra och professionellt sätt. Hotellreceptionist passar den som är språkkunnig och serviceinriktad och tycker om att arbeta med människor.

Hur ser en arbetsdag ut för en receptionist?

Att vara serviceinriktad och verbal är viktigt för en receptionist. Lyhördhet och flexibilitet hör också till viktiga egenskaper. En receptionist måste också vara noggrann och bra på att göra flera saker samtidigt. Varierande arbetsuppgifter och möte med människor tycker många receptionister är fördelar med yrket.

Är receptionist ett serviceyrke?

Även om tidigare erfarenhet i ett serviceyrke är en styrka när du söker jobb som receptionist går det att visa att du har egenskaperna som krävs på andra sätt också.

Vad innebär det att vara receptionist?

Receptionisten bevakar inkommande mail i elektroniska brevlådor. De kan också sköta kopiering och postsortering. På mindre arbetsplatser sköter ofta receptionisten även telefonväxeln.

Vad gör en Medlemsvärd?

Som medlemsvärd är du första person på centret att möta våra medlemmar. Alla medlemmar som kommer till oss, gamla som nya, ska få bästa tänkbara service. Du välkomnar och visar till rätta, peppar medlemmar i sin träning och finns till hands för medlemmar och kollegor.

Vilka kvalifikationer är det bra om receptionisten har?

Förmågor som kan vara bra att ha Serviceinriktad – Receptionisten möter många människor i sitt arbete och samarbetar också med annan personal. Stresstålighet – Det är viktigt att kunna ge god service även i pressade situationer. Social förmåga – Vara utåtriktad och ha lätt för att skapa kontakt med andra människor.

Vad har en receptionist i lön?

Marknadslön för Receptionist Marknadslönen 2021 för receptionist ligger mellan 25 000 och 31 000 kronor per månad. Tar emot besökare och gäster, informerar och hänvisar till plats, lokal och person, sköter in- och utpassering, kopplar telefonsamtal.

Hur mycket jobbar en receptionist?

Här visas hur lönen för receptionist, telefonist skiljer sig mellan olika sektorer….Vad tjänar en receptionist, telefonist i olika sektorer?

Sektor Medellön
Kommunalanställd 27 900 kronor
Landstingsanställning 25 100 kronor
Privatanställd arbetare
Privatanställd tjänsteman 26 200 kronor

Vilken bransch tillhör receptionist?

Receptionister arbetar vid myndigheter, inom kommun och landsting och inom det privata näringslivet. Många är anställda av bemanningsföretag och uthyrda till en arbetsplats. Receptionen kan också vara utlagd på entreprenad. Då sköts receptionen av ett annat företag.

Vad gör man som receptionist på hotell?

Hotellreceptionister arbetar med att checka in, sköta bokningar, svara på frågor eller på andra sätt ge service till gästerna på hotell. Arbetsuppgifterna handlar i grunden om att få gästerna att trivas, oavsett om det är ett litet pensionat eller ett stort hotell som är arbetsplatsen.

Vad gör man när man arbetar som receptionist?

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen