Hur ar vadret i Kroatien i november?

Hur är vädret i Kroatien i november?

Historisk medeltemperatur och klimat för Kroatien i november är 17°C på dagen och 11°C på kvällen. Historisk medeltemperatur och klimat för Kroatien i december är 14°C på dagen och 8°C på kvällen.

Hur är vädret i Kroatien i april?

Redan i april kan temperaturen nå upp till 25°C och medeltemperaturen i maj är högre än den svenska högsommarens. Under sommarmånaderna letar sig varma vindar från Afrika upp över Kroatiens södra kust vilket ger massor av klara dagar med massor av sol.

Hur varmt är det på Kreta i september?

Medeltemperaturer

Dagstemperatur Nattemperatur
augusti Dagstemperatur 27°c Nattemperatur 24°c
september Dagstemperatur 25°c Nattemperatur 22°c
oktober Dagstemperatur 22°c Nattemperatur 19°c
november Dagstemperatur 19°c Nattemperatur 16°c

Hur är vädret i Split i november?

Historisk medeltemperatur och klimat för Split i oktober är 21°C på dagen och 12°C på kvällen. Historisk medeltemperatur och klimat för Split i november är 16°C på dagen och 8°C på kvällen. Historisk medeltemperatur och klimat för Split i december är 13°C på dagen och 5°C på kvällen.

Hur varmt är det i havet i Kroatien?

Längs den kroatiska kusten råder det typiska medelhavsklimatet med klara, varma somrar och milda, fuktiga vintrar. Antalet soltimmar beräknas till 2,700/år, vilket är det högsta i Europa. Adriatiska havet är rankat som ett av världens varmaste hav, med en medeltemperatur mellan 24-26 grader under sommaren.

Vilka klimatzoner finns det i Kroatien?

Se exempelvis temperaturer för huvudstaden Zagreb. I Kroatien finns två slags klimatzoner: i de södra kustområdena vid Adriatiska havet råder subtropiskt Medelhavsklimat, medan resten av landet har tempererat fastlandsklimat.

När är det varmt på Kreta?

Vädret på Kreta I maj börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30-35 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag.

När är det varmast på Kreta?

Vattentemperatur för Kreta är varmast i augusti med temperatur på 25°C. Temperaturen för Kreta är som kallast i januari med medeltemperatur på 16°C. Solsäkrast är det i juli med 13 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i december då det uppmätts till 89 mm.

Var är det varmast i Grekland i maj?

Varmt i maj: 23–28 grader

Luft – dag Luft – natt Resmål
24° 13° Spanien, Costa del Sol
24° 14° Grekland, Aten
24° 17° Spanien, La Gomera
24° 15° Grekland, Kreta

Var är det varmast på Kreta?

Juli är den varmaste månaden för Kreta i Grekland med medeltemperatur på 29°C. Vattentemperatur för Kreta är varmast i augusti med temperatur på 25°C. Temperaturen för Kreta är som kallast i januari med medeltemperatur på 16°C.

När ska man åka till Split?

Klimat för Split

Månad Soltimmar Regn (dagar)
augusti 13 4
september 10 8
oktober 8 7
november 6 7

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen