Far man ta med sig hunden till Danmark?

Får man ta med sig hunden till Danmark?

Du kan resa med din hund, katt eller iller i icke-kommersiellt syfte från ett EU-land, samt Norge och Island till Danmark om följande krav uppfylls: Du reser själv tillsammans med djuret. Djuret har en giltig rabiesvaccination.

Får man ta med sig hunden på bussen?

Pälsdjur som hund och katt reser gratis tillsammans med betalande resenär. Det är tillåtet att ta med max 2 pälsdjur/ resenär. Alla djur ska hållas kopplade eller förvaras i avsedd väska/ bur och färdas på golvet. Alla får resa med kollektivtrafiken, därför kan den aldrig bli helt allergisäker.

Får man ha hund på pendeltåg?

I pendeltågen får djur vistas i de vagnar där det finns dekaler som visar att djur är tillåtna.

Hur mycket kostar det att ha hund på tåg?

Vid biljettbokning, välj ”Djur tillåtet” som placering på tåget. Det kostar ingenting extra utöver ordinarie avgift för platsreservation.

Hur reser man med en katt?

Du behöver ett eget pass till din katt. För att få det måste djuret vara ID-märkt och för resa inom EU behöver katten även vaccineras mot rabies. En veterinär utfärdar passet och undertecknar de vaccinationer, avmaskningar och hälsokontroller som krävs för respektive land.

Vilka hundar är förbjudna i Norge?

Det kan vara bra att känna till att en del hundraser som anses vara potentiellt farliga är förbjudna i Norge. Det gäller även korsningar där dessa hundraser ingår. Några av de raser som är förbjudna idag är Pitbullterrier, Amerikansk staffordshire terrier och Dogo argentino.

Vilka hundraser får man inte ha i Norge?

Det är förbjudet att ta med Pitbullterrier, Amerikansk staffordshire terrier, Fila brasilerio, Toso inu, Dogo argentino, eller blandraser där dessa ingår, till Norge. Du ska resa tillsammans med din hund eller om en representant reser med hunden skall det ske inom fem dygn före eller efter att du själv reser in.

Får man ta med Amstaff till Danmark?

Pitbullterrier, amstaff och amerikansk bulldogg – det är några av de raser som från den 1 juli är förbjudna i Danmark. …

Får man ta med sig hunden till Finland?

Ovaccinerade hundvalpar, kattungar och illervalpar som är yngre än 12 veckor får föras in till Finland med följande villkor: Djuret är yngre än 12 veckor vid tidpunkten för införseln. Djuret är identifierbart med ett mikrochip. Djuret har ett pass för sällskapsdjur.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen