Far man ta med mat till Kanarieoarna?

Får man ta med mat till Kanarieöarna?

Om du reser inom EU kan du ta med dig kött- och mjölkprodukter bara de är för eget bruk. Du får också ta med dig växter och växtprodukter, t. ex. snittblommor, frukt eller grönsaker, om de har odlats i ett EU-land och är fria från skadedjur och sjukdomar.

Får man ta med sig mat i resväskan?

Övrig mat. Du får ta med dig livsmedel och mat genom säkerhetskontrollen så länge den inte räknas som vätska. Om den räknas som vätska gäller vätskereglerna. Läs mer om hur mycket vätska du får ta med i handbagaget.

Får man ta med sig mat till England?

Storbritanniens utträde ur EU får effekter för både privatpersoner som reser med djur, djurprodukter, växter och livsmedel och företag som handlar med samma produkter. I vissa fall behöver djuren genomgå gränskontroll. Du behöver också planera i god tid om du vill ta med livsmedel, fröer och växter.

Vad får man inte ta med sig utomlands?

Vad får jag ta med mig på resan?

  • Sällskapsdjur, djur och växter. Som EU-medborgare får du endast resa fritt inom EU med din hund, katt eller iller.
  • Kött- och mjölkprodukter.
  • Kontanter, tobak och alkohol.

Får man ta in mat till Sverige?

En del livsmedel från länder utanför EU är helt förbjudna att ta in, både till Sverige och till EU i stort. Det gäller mat och drycker av både animaliskt och vegetabiliskt ursprung. Livsmedel av animaliskt ursprung kan sprida smittor som till exempel mul- och klövsjuka och svinpest.

Får man skicka mat inom EU?

Du kan behöva tillstånd från Jordbruksverket Det kan krävas tillstånd från Jordbruksverket för vissa livsmedel som du kan ta med dig till Sverige, och skicka eller få skickade till dig med postpaket.

Får man ta med sig egna mackor på flyget?

Du får ta med dig livsmedel och mat genom säkerhetskontrollen så länge den inte räknas som vätska.

Vad får man inte ta med sig till Sverige?

Det är förbjudet att ta in vissa livsmedel Det gäller mat och drycker av både animaliskt och vegetabiliskt ursprung. Livsmedel av animaliskt ursprung kan sprida smittor som till exempel mul- och klövsjuka och svinpest. Det är därför förbjudet att ta in många livsmedel av animaliskt ursprung från länder utanför EU.

Vad får man inte ta med sig in i Sverige?

Det gäller speciellt produkter som innehåller kött eller mjölk. Dessa är förbjudna att ta in till EU. Även vissa växter och växtprodukter, exempelvis färska frukter, grönsaker och snittblommor, får du inte heller ta in om de kommer från länder utanför EU, eftersom risken för att de sprider skadegörare är mycket stor.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen