Far man ta med hund till Arlanda?

Får man ta med hund till Arlanda?

Läs mer i Jordbruksverkets reseguide för hundar och katter. Ska du hämta eller lämna någon vid flygplatsen går det bra att ta med ditt husdjur in i terminalbyggnaden.

Vad behövs för att ta med hund till Danmark?

Resa med hund eller katt till Danmark

  • Du reser själv tillsammans med djuret.
  • Djuret ska vara identitetsmärkt med mikrochip.
  • Djuret har EU:s husdjurspass, utfärdat av en auktoriserad veterinär.
  • Djuret har en giltig rabiesvaccination.

Hur skaffar man pass till en hund?

Hundar ska ha ett EU-pass. Det här gäller: Det är en veterinär som utfärdar passet. Veterinären skriver in hundens id‑uppgifter, utförda behandlingar och vaccinationer i passet.

Får man ta med hund till Italien?

Generella krav för att få ta med hundar till Italien Du måste ha ett giltigt EU-pass för sällskapsdjur. Din hund måste ha en mikrochip (eller ha en tydlig läsbar tatuering gjord tidigare än 3 juli 2011). Djuren måste också klart identifieras av ett mikrochip när den inledande vaccinationen utförs.

Får man ta med hundar in på Landvetter?

På grund av att Landvetter har en kombinerad inrikes och Schengen avgångshall/ankomsthall har Tullverket satt krav på att hundar, katter och eventuellt andra husdjur ska befinna sig i väska eller bur i transit/avgångshall och ankomsthall tills de passerat tullfiltret.

Får man ta med hunden till Norge?

Alla djur ska vara id-märkta och ha EU-godkänt husdjurspass. Alla hundar som ska in i Norge ska vara behandlade mot rävens dvärgbandmask. Kravet på behandling mot dvärgbandmask gäller inte katter och illrar och inte heller hundar som kommer direkt från Finland, Malta, Storbritannien eller Irland.

Vad krävs för att ta med hund till Finland?

Hund, katt eller tamiller med passagerare

  1. Identitetsmärkning. Sällskapsdjuret ska ha en identitetsmärkning i form av ett individuellt mikrochip.
  2. Rabiesvaccinering. Djuret måste vara vaccinerat mot rabies.
  3. Behandling mot ekinokockos.
  4. Pass för sällskapsdjur.

Får man ta med hund till Bornholm?

Det är tillåtet att medföra hundar och katter i de markerade ”hundområdena” på passagerarområdet – men djuren ska vara i koppel eller i lämpliga transportväskor. För många djur är det dock en stressig upplevelse att vara ombord på en båt med många människor.

Hur mycket kostar ett pass för hund?

Priset på passet varierar efter veterinärens normala besöksavgift, samt eventuell vård som måste ges innan passet utfärdas. Den sammanlagda kostnaden brukar ligga kring 1.500 – 2.000 kronor.

När kan en hund få pass?

För inresa till vissa länder krävs även att hundar och katter ska vara avmaskade. Rabiesvaccinationen är enligt EU’s regler inte giltig förrän 21 dagar efter att den givits. EU-passet bör alltså utfärdas senast tre veckor före avresan.

Kan man ta med hunden utomlands?

Du behöver ett eget pass till din hund. För att få det måste hunden vara ID-märkt och för resa med hund inom EU behöver ditt djur även vaccineras mot rabies. En veterinär utfärdar passet och undertecknar de vaccinationer, avmaskningar och hälsokontroller som krävs för respektive land.

Hur mycket får en hund väga på flyget?

De måste ha samma storlek (maxvikt: 14 kg per djur).. En katt och en hund får inte dela bur. Om dina husdjur inte uppfyller dessa krav, måste de transporteras i separata burar.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen