Far man ta bort en ljuddampare pa bilen?

Får man ta bort en ljuddämpare på bilen?

Bättre att ta bort främre ljuddämparen om du vill ha ett ”sportigare” ljud. Tar du bort den bakre och ersätter den med ett rör, kommer det att låta… illa. man ska alltid ha en dämpare på slutet om man vill slippa epa-ljudet…

Hur mycket kostar det att ta bort ljuddämpare?

Priser på reparation av avgassystem

Bilmärke Genomsnittspris Min. – max.
Skoda 3386 kr 1164 kr – 5982 kr
Toyota 3695 kr 989 kr – 9335 kr
Volkswagen 5584 kr 1091 kr – 14976 kr
Volvo 6100 kr 1789 kr – 10241 kr

Vilken ljuddämpare ska man ta bort för bäst ljud?

En bakre ljuddämpare liknar en främre och en mittre ljuddämpare, men är annorlunda i sin interna uppbyggnad. Denna skillnad ger det slutliga avgasljudet och minskar ljudnivån ytterligare. Även här använder man både absorberingsprincipen och reflektionsprincipen.

Var sitter ljuddämpare?

Ljuddämparen sitter bak på bilen och har syftet att minska ljudet från motorn och avgassystemet. En ljuddämpare är gjord av stål och aluminium, vilket gör att den tål höga temperaturer. När avgaser frigörs produceras vibrationer och ljudvågor som ger ifrån sig oljud. Detta oväsen dämpas av ljuddämparen.

Får man kapa ljuddämpare?

Det är inte skarvat någonstans. Däremot kapar man vid inloppet till bakre dämparen när den dämparen behöver bytas. Den reservdelsdämpare man sedan sätter dit är annorlunda utformad än den man tar bort eftersom den har en rörstump vid inloppet som används för att kunna skarva ihop den med röret fram till katalysatorn.

Kan man besikta en bil utan ljuddämpare?

Så länge det inte överskrider en viss ljudnivå är det nog ingen lag som säger att du måste ha en ljuddämpare..

Får man byta ljuddämpare?

Så länge delarna du sätter dit är godkända för bilen ifråga, så får du visst byta. Oavsett om det är avgassystem, fjädrar eller strålkastare.

Är det olagligt att byta ljuddämpare på moped?

På många originalmopeder sitter ljuddämparen fastsvetsad på stingern. Så man kan tyvärr inte bara byta enbart ljuddämparen på den, man får med hela stingern på köpet. Men, för att få bort den, börja med att skruva bort ljuddämparens fäste. När fästet är borta, är det bara att dra bort röret.

Är det olagligt att ta bort bakre ljuddämparen?

Exakt. Sen om det krävs en dämpare eller tre för att komma ner i rätt ljudstyrka har ingen betydelse. Finns inga bestämmelser om att man måste ha ett visst antal dämpare. Bara ljudnivån som har betydelse.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen