Far man kopa fron fran utlandet?

Får man köpa frön från utlandet?

Om du ska importera utsäde eller fröer från ett land utanför EU så måste det ha ett så kallat sundhetscertifikat. Det är ett dokument som växtskyddsmyndigheten i exportlandet utfärdar och som intygar att sändningen uppfyller mottagarlandets krav på frihet från växtskadegörare.

Får man beställa cannabisfrön?

I Sverige är det i sig inget brott att beställa eller att inneha cannabisfrön. Det är däremot olagligt att framställa narkotika, således att odla cannabis fröna.

Får man ta med sig växter till Norge?

Det innebär att om du vill ta med dig växter eller växtprodukter därifrån behöver du följa samma regler som från ett land utanför EU. Norge räknas som andra länder utanför EU eftersom växtskyddsområdet inte ingår i EES-avtalet.

Får man ta hem växter från Spanien?

Regler – vad gäller inom och utanför EU Det är tillåtet att transportera växter med jord inom hela EU. Vill man ta med växter hem från ett land utanför EU krävs ofta karantän eller speciellt sk. sundhetscertifikat utfärdat av den lokala motsvarigheten till jordbruksverket. För fröer däremot finns inga hinder.

Får man ta in fröer i Sverige?

Du får också lov att köpa från länder utanför EU, men för alla fröer ska du kunna visa upp det som kallas för ett sundhetscertifikat. Då måste alla fröer från länder utanför EU ha ett sundhetscertifikat för att få föras in i Sverige.

Kan man utsädet?

Ekologisk odling med eget utsäde Du kan också använda utsäde som odlats på mark som håller på att ställas om till ekologisk odling. andra fleråriga växter skördas som ekologiska om du har odlat grödan under minst 2 säsonger på mark som har varit omställd under minst 3 år innan du skördar.

Var kan jag köpa hampafrön?

Hampafrön fungerar utmärkt till grytor, i köttbullar och biffar eller helt enkelt som ett mättande och nyttigt tilltugg. Innehåller 34% protein, 50% fett (varav 10% är omega-3 och 28% omega-6) och 8% kostfiber. Superfruits Hampafrön är RAW och ekologiskt certifierade.

Är hampafrön lagligt?

I Sverige precis som i övriga EU är hampan laglig om den uppfyller vissa krav. Kraven innefattar att bonden som odlar har tillstånd att odla hampa, att fröna som bonden använder är certifierade och att THC-halten i hampan som odlas inte överstiger 0,2%.

Får man flyga med växter?

Men när det gäller handbagage och flyttgods gäller reglerna hela Europa, alltså även de länder som inte är EU-medlemmar. Från europeiska länder får du utan tillstånd ta med upp till 2 kg i handbagaget av vilka växter som helst, utom sättpotatis och citrusväxter.

Får ej användas som utsäde?

Du som odlar ekologiskt får använda utsäde som du har odlat själv av de arter som anges ovan. Däremot får du inte sälja eller ge bort sådant utsäde, om det inte är certifierat enligt de vanliga utsädesreglerna. Du kan också använda utsäde som odlats på mark som håller på att ställas om till ekologisk odling.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen