Far man halla i mobilen nar man kor?

Får man hålla i mobilen när man kör?

Från och med den 1 februari 2018 är det en skärpning av bestämmelserna i Trafikförordningen (2017:1284) som innebär att du inte får använda din mobil när du kör om du håller den i handen. Förbudet gäller också annan kommunikationsutrustning som hålls i handen.

Får man filma när man kör?

Observera att det endast är tillåtet under förutsättning att det inte inverkar menligt på förandet av fordonet. Med andra ord måste det ske på ett trafiksäkert sätt, vilket är en gräns som inte är helt enkel att dra. Därför borde det säkraste alternativet för dig vara att ta med dig en kompis som kan filma åt dig.

Är det olagligt att prata i mobiltelefon med handsfree när du kör moped?

Ändring i trafikförordningen Från den 1 februari 2018 får du som förare inte använda mobilen eller annan kommunikationsutrustning om du håller den i handen när du kör ett motordrivet fordon. Regeln är till för att skydda dig och andra i din omgivning.

Vad kostar en vinjett?

Vinjett (dekal)….

10 dgr. 9,40 €
1 år 91,10 €

Får man äta medans man kör?

Att exempelvis sminka sig, dricka eller äta är inte förbjudet, eftersom det som förbjuds i lydelsen är, att förare håller mobiltelefon och annan kommunikationsutrustning (denna utrustning) i handen.

Får man ha hörselskydd när man kör bil?

Lagen hindrar inte bilförare från att använda sig av olika typer av hörlurar. Men det är inte att rekommendera att använda hörlurar i form av headset, brusreducerande hörlurar eller öronsnäckor i båda öronen när man sitter bakom ratten. – Att köra bil med hörlurar, särskilt med hög volym, kan vara ett störmoment.

Får man filma på krogen?

Du får i princip filma vad som helst, oavsett vad någon annan tycker eller säger. Det finns egentligen bara två saker som är viktiga att skilja mellan: Det är dels vad du spelar in och dels hur du sedan visar den. Du får filma i princip allt utom skyddsobjekt och skyddsområden.

Är det tillåtet att filma?

Huvudregeln är ni får filma vad ni vill, vilket även inkluderar människor. Alltså behöver ni i princip inte be om tillstånd för att filma på allmän plats såsom gator, torg eller parker. Det är även tillåtet att stå utanför och filma in på privat område men att stå inom det privata området och filma kräver tillstånd.

Är de olagligt att köra med tofflor?

– Det finns inget uttalat förbud om vad man får ha för skor. Det ansvaret måste föraren själv ta, säger P-O Nordqvist chef för trafikpolisen i Dalarna. Men om det sker en olycka och orsaken till den är olämpliga skor, kan man dömas för vårdslöshet i trafik.

Vad kostar vinjett i Tjeckien?

Kör du in i Tjeckien från Polen, Tyskland eller Slovakien, så kan du köpa en Autobahn-Vignette på första rastplatsen. För tio dagar får du betala 310 CZK (Cirka 120 SEK) och en månad kostar 440 CZK (Cirka 170 SEK). Ska du köra ofta eller länge, så kan du köpa ett årskort för 1 500 CZK (cirka 570 SEK).

Hur mycket kostar vägtullarna i Frankrike?

De flesta av Frankrikes motorvägar är utmärkta att köra på. De är avgiftsbelagda och har vägtullar, så kostnaden för en genomresa kan bli 50-70 euro eller mer.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen