Far man ha vatska i det incheckade bagaget?

Får man ha vätska i det incheckade bagaget?

drycker, tandkräm, hud- och hårvårdsprodukter och aerosoler) ska förvaras i en genomskinlig plastpåse på högst en liter. Varje enskild förpackning får rymma högst 100 ml – större förpackningar måste läggas i det incheckade bagaget. Begränsningarna gäller inte läkemedel och barnmat.

Får man ta med hårspray på flyget?

Vi hjälper dig att packa rätt för en smidigare flygresa – och ser till att du håller dig inom gränserna för hur mycket vätska du får ta med ombord….Vätskor på flyget.

Föremål Handbagage* Incheckat
Flytande tvål & duschgel Nej Ja
Foundation Nej Ja
Hårmousse & hårspray Nej Ja
Krämer Nej Ja

Får man ta med mat i incheckat bagage?

Övrig mat. Du får ta med dig livsmedel och mat genom säkerhetskontrollen så länge den inte räknas som vätska. Om den räknas som vätska gäller vätskereglerna. Med vätska avses bland annat geléer, krämer, drycker, soppor, saft, maträtter med blandning av fasta och flytande ingredienser (t.

Får man ta med sig glas på flyget?

Transportstyrelsen får ofta frågor om vad du får ta med ombord på flygplanet. På den här sidan kan du läsa om glas, vinglas och andra glasföremål….Glas, vinglas och andra glasföremål.

Föremål Incheckat bagage Handbagage
Glas (exempelvis vinglas) Ja Ja
Glasföremål Ja Ja

Vad får man ha med sig i incheckat bagage?

Varje behållare får innehålla högst 1 dl (100 ml). Om du inte har någon sådan påse, finns de på alla svenska flygplatser (eventuellt mot en viss betalning). Packa flytande mediciner, barnmat och dietmat på ett sådant sätt att du lätt kan visa upp dem vid säkerhetskontrollen på flygplatsen.

Får man ha handsprit i incheckat bagage?

Se till att alltid ha med dig handsprit i handbagaget. Tänk dock på att för handbagage omfattas handsprit av vätskeregeln. Du får alltså inte ha med dig behållare som innehåller mer än 100 ml (1 dl). För incheckat bagage gäller att varje förpackning får innehålla max 500 ml.

Får man ta med sig pincett på flyget?

De flesta föremål som är vassa eller spetsiga är förbjudna ombord då de kan vålla allvarlig skada. Detsamma gäller för trubbiga redskap som kan användas som tillhygge. Det finns dock vissa undantag och det går bland annat bra att ta med sig nagelsax samt pincett i handbagaget.

Får man ta med rakapparat på flyget?

Rakapparater och rakhyvlar där bladet sitter inkapslat i plasthandtaget får förvaras i handbagaget. Rakblad och rakhyvlar som kan öppnas och där rakbladet kan tas bort måste förvaras i det incheckade bagaget.

Får man ta med sig Alvedon på flyget?

Du får i ditt handbagage ta med dig så mycket receptbelagd medicin som du behöver under din bortavaro.

Får man ta med sig mat på flyget?

Du får ta med dig livsmedel och mat genom säkerhetskontrollen så länge den inte räknas som vätska. Om den räknas som vätska gäller vätskereglerna. Läs mer om hur mycket vätska du får ta med i handbagaget. Detta gäller även om maten är fryst.

Får man ta med sig paraply på flyget?

Ja, paraplyer får tas ombord som handbagage utan extra kostnad.

Får man ta med sig tabletter på flyget?

Receptbelagd och receptfri medicin och sjukvårdsartiklar i vätskeform får medföras utan begränsning dvs. du kan ta med det du behöver under resan och din bortavaro. Detta gäller också kylklampar eller motsvarande då du medför medicin som kräver detta.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen