Ar det varmt i Colombia?

Är det varmt i Colombia?

Vid kusterna och på låglandet är klimatet varmt och tropiskt. Regntiden infaller mellan mars och november, då regnet kommer i korta, kraftiga byar. Regnsäsongen varar längre i Los Llanos, där det endast är förhållandevis torrt mellan december och mars.

Hur varmt är det i Colombia på sommaren?

Normalt ligger temperaturen i Colombia (Bogota) därför i en viss månad i intervallet mellan den genomsnittligt högsta och lägsta temperatur. I juli är det till exempel oftast upp till ca. 16 grader under dagen och ner till ca. 7 grader på natten.

Har Colombia årstider?

Bästa månaderna att besöka Colombia är: december, januari och februari. Torra årstider kan variera beroende på land. Låg risk för orkaner vid kusten i Karibien, men kom ihåg att orkaner kan inträffa på halvön La Guajira. Regniga månader är maj, juni, juli, augusti, september, oktober och november.

När är det varmast i Colombia?

Maj är den varmaste månaden för Medellin i Colombia med medeltemperatur på 21°C. Vattentemperatur för Medellin är varmast i maj med temperatur på 17°C. Temperaturen för Medellin är som kallast i januari med medeltemperatur på 20°C.

Hur är klimatet i Colombia?

Colombia är det enda landet i Sydamerika med kust mot både Stilla havet och Karibiska havet. Geografin domineras av två ytterligheter: Andernas mäktiga bergmassiv i väster och Amazonas platta regnskogsområde i öster. Klimatet är övervägande tropiskt.

Vad är medeltemperaturen i Colombia?

November är den varmaste månaden för Bogota i Colombia med medeltemperatur på 20°C. Vattentemperatur för Bogota är varmast i mars med temperatur på 15°C. Temperaturen för Bogota är som kallast i juni med medeltemperatur på 17°C. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i oktober då det uppmätts till 110 mm.

Hur varmt är det i Colombia i juli?

Temperaturtabell för Colombia, från Bogota året runt

Månad Medel Dag Medel Kväll
juli 17°C 10°C
augusti 17°C 10°C
september 18°C 9°C
oktober 19°C 8°C

Hur är naturen i Colombia?

Hur lever man i Colombia?

Befolkningen växte länge snabbt och har mer än tiofaldigats sedan början av 1900-talet, men nu är tillväxttakten låg. En majoritet av colombianerna bor i städer, främst på höglandet i väster. De flesta är vita eller av blandad härkomst från främst européer och ursprungsfolk.

Vilken musik är populär i Colombia?

Vallenato är tillsammans med cumbia en populär latinamerikansk musikalisk genre med ursprung i det sydamerikanska landet Colombia.

Vad odlar man i Colombia?

Colombia är ett land rikt på naturresurser och har ett klimat som är perfekt för exempelvis odling av kaffe, snittblommor och allehanda frukter. Den viktigaste exportvaran är kaffe av hög kvalité som odlas uppe i de höga bergen.

Hur ser Colombia ut?

Colombia är det enda landet i Sydamerika som har kust både till Stilla havet och det Karibiska havet. Vid gränsen till Ecuador delas Anderna upp i tre bergskedjor. Mellan bergskedjorna rinner floderna Magdalena och Cauca genom grönskande dalar där huvuddelen av befolkningen bor.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen