Ar det sakert att resa till Egypten?

Är det säkert att resa till Egypten?

Det förekommer relativt lite brottslighet i Egypten, men stölder och rån har blivit allt vanligare särskilt i de stora städerna. Också rån riktade mot bilar har ökat. Som alltid när man reser ska man hålla noga reda på pass, kreditkort och pengar.

Vad säger UD om att resa till Egypten?

Egypten – avrådan Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet från alla resor till Norra Sinai. Utrikesdepartementet avråder också från icke nödvändiga resor till ökenområdena väster om Nildalen och Nildeltat med undantag för kustområdet mellan Nildeltat och Marsa Matruh.

Vad har hänt i Egypten?

Nära 100 skadade i egyptisk tågolycka Minst elva människor har mist livet och 97 skadats i en tågolycka i Egypten, meddelar landets hälsodepartement.

Hur är det att bo i Egypten?

Stora delar av Egypten består av öken vilket påverkar vädret, det blir mycket varmt på sommaren med temperaturer på mer än 40 grader. De flesta besöker landet under vintern då det är ca 25 grader varmt. Nästan alla hotell på de stora charterorterna i Egypten har all inclusive-boende.

Kan man åka till Egypten 2021?

Det krävs negativt covid-19-test för inresa i Egypten. Läs mer under vår information om covid-19 i Egypten, här. Ett tillfälligt förbud mot resor till Sverige började gälla den 19 mars 2020. Inreseförbudet har sedan förlängts och gäller nu för flertalet medborgare utanför EU fram till och med den 31 oktober 2021.

Vart ska man åka till i Egypten?

Vilken semesterort i Egypten bör du välja?

  • Makadi Bay, Hurghadakusten. Läge: På östkusten, söder om Hurghada.
  • Hurghada. Läge: Vid Röda Havet på östkusten.
  • El Gouna, Hurghadakusten.
  • Sahl Hasheesh, Hurghadakusten.
  • Soma Bay och Abu Soma, Hurghadakusten.
  • Marsa Alam.
  • Port Ghalib, Marsa Alam-kusten.
  • Coraya Bay, Marsa Alam-kusten.

Vad säger UD om resor till Turkiet?

Från den 1 oktober avråder UD inte längre från resor till Turkiet som helhet. En reseavrådan finns kvar för resor till vissa delar av landet, men vissa ändringar har gjorts. UD avråder även från alla resor till Diyarbakir stad och från icke nödvändiga resor till gränsprovinserna Hatay, Kilis, Sirnak och Hakkari.

Varför vill man bo i Egypten?

Egypten kallas ofta Mellanöstern kulturella vagga. Landet har en lång tradition av handel, men står nu inför stora utmaningar som arbetslöshet, befolkningstillväxt och trög export.

Vart ska man bo i Egypten?

När åker man till Egypten?

Sommaren är het, med temperaturer på 32-36 grader mellan juni och september. Då är det också som varmast i vattnet, ca 27-28 grader. Värmen dröjer sig kvar på hösten, i oktober är genomsnittstemperaturen i luften 30 grader och i november 26 grader.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen