Ar det sakert att resa till Dominikanska republiken?

Är det säkert att resa till Dominikanska republiken?

Dominikanska republiken är ett relativt tryggt resmål, men man ska ändå vara försiktig. Det förekommer rån och stölder också i populära turistområden. Gränsområdet mot Haiti i västra delen av landet är riskfyllt, och vi avråder därför från att resa dit om det inte är nödvändigt.

När är det bäst att åka till Dominikanska republiken?

Det är egentligen i slutet eller i början av torrperioden som är den bästa tiden att åka till dominikanska republiken. På den norra kusten är det som torrast från juni till september och som regnigast mellan oktober till maj.

Får svenskar åka till Dominikanska republiken?

Kontrollera de aktuella inresebestämmelserna med landets egna myndigheter eller närmaste ambassad (se nedan). Tänk på att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. På förekommen anledning vill vi varna för att Dominikanska republiken inte alltid tillåter inresa för personer med provisoriska pass.

Hur länge får man stanna i Dominikanska republiken?

Exempel på visumkrav vid turistresor till Dominikanska republiken för svenska medborgare. För inresa till denna destination krävs det inte ett visum för en vistelse upp till 30 dagar.

Var är bäst att bo i Dominikanska republiken?

Populärast och där flest All inclusive hotell ligger som är prisvärda finns är i områdena El Cortecito och Bávaro. Längst söderut i Punta Cana ligger Juanillo där de mer exklusiva hotellen finns, också med All inclusive om man föredrar det.

Hur är det i Dominikanska republiken?

Dominikanska republiken ligger i karibiska havet och delar ön Hispaniola med Haiti i väst. Landet har ett tropiskt klimat och ligger mitt i ett orkanbälte. Det senaste året har varit krävande för Dominikanska republiken. Hela tre stora orkaner har härjat landet och orsakat översvämningar, matbrist och hälsoproblem.

Hur är klimatet i Dominikanska republiken?

Väder och klimat, Dominikanska republiken. Vädret på Dominikanska republiken är tropiskt, med varma dagar året om och en medeltemperatur på runt 30 grader. Vattentemperaturen håller sig på samma sköna nivå alla dagar på året, med ca 26-29 grader i havet.

Vad kostar det att äta i Dominikanska republiken?

Priserna på restauranger i Dominikanska republiken.

Måltid, billig restaurang 46 SEK (23-96) 4.50 EUR (2.30-9.50)
Cappuccino (regelbunden) 15 SEK (7.70-26) 1.40 EUR (0.75-2.60)
Espresso Kaffe 10 SEK (5.40-18) 1.00 EUR (0.53-1.80)
Cheeseburger (snabbmat) 17 SEK (16-23) 1.70 EUR (1.60-2.30)

Vad är det för valuta i Dominikanska republiken?

Dominikansk peso
Dominikanska republiken/Valutor
Dominikansk peso (RD$ – Peso oro dominicano ) är den valuta som används i Dominikanska republiken i Nordamerika. Valutakoden är DOP. 1 peso = 100 centavos. Valutan infördes under år 1937 och ersatte amerikansk dollar som infördes 1905 att ersätta den tidigare dominikanska peson som infördes 1844.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen