Ar det olagligt att halla hand i Dubai?

Är det olagligt att hålla hand i Dubai?

Att hålla din partner i handen och visa ömhet är givetvis okej. Däremot ska man vara återhållsam med att visa sina känslor genom allt för fysiska handlingar – till exempel att kyssas på offentlig plats.

Måste kvinnor bära slöja i Dubai?

Tips för klädsel och beteende i Dubai. Klä dig så att du är täckt från knän till axlar. Det gäller både kvinnor och män. Undvik alltså korta kjolar eller shorts.

Är det tillåtet att dricka alkohol i Dubai?

Alkohol säljs i stort sett endast på hotellen och på vissa restauranger och barer. Man får fritt införa max 4 liter alkohol per person till Dubai. Personer under 21 år får inte dricka alkohol i något av Arabemiraten. I emiratet Sharjah är alkoholkonsumtion helt förbjudet.

Kan man bada som kvinna i Dubai?

Vanliga badkläder, shorts/bikini/baddräkt, är helt ok vid stränder och poolområden. Kvinnor får dock inte sola eller bada topless. Men väldigt många turister går i shorts, och det är ok. Kvinnor bör ha kjol, shorts, klänning (undvik kortkort) eller långbyxor.

Vad gör svenska tjejer i Dubai?

Livet i Dubai kan tyckas härligt och glamoröst. Men svenska kvinnor som bor där vittnar också om en utbredd prostitution. – Jag blev erbjuden 80 000 dollar för att vara med en person i en månad, säger Natali Barisic. Semesterparadiset Dubai i Förenade Arabemiraten förknippas ofta med sol, bad och eleganta middagar.

Var kan man köpa alkohol i Dubai?

Det går inte att köpa alkohol i Dubai i butiker om du inte har uppehållstillstånd och en alkohollicens. Denna går inte att få om man är Muslim. För turister som kommer hit och vill ha ett glas vin på rummet innan middag så rekommenderar vi att köpa på tax free på flygplatsen i Dubai efter passkontrollen.

Hur mycket alkohol får man ta in i Sverige från Dubai?

Ta med alkohol hem från ett annat EU-land 10 liter spritdrycker. 90 liter vin. 20 liter starkvin. 110 liter öl.

Kan man bada i Dubai?

Här guidar vi dig till de bästa stränderna, de flesta ligger utmed Jumeirah beach road mitt i Dubai. Dubai har mil efter mil av vita sandstränder längs med den turkosa Arabiska gulfen. En stor del av den långa kuststräckan längs Jumeirah beach road är öppen för allmänheten och där finns många populära badplatser.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen