Ar det mojligt att ha tva pass?

Är det möjligt att ha två pass?

Om du reser med två pass kan gränspolis och tullmyndigheter genomföra extra kontroller. Du kanske saknar in- eller utresestämpel i ett av passen. Anledningen till att du reser med två pass kan också ifrågasättas. I en del länder kan det ena passet beslagtas och du kan riskera böter.

Måste man ta med sitt gamla pass?

Du behöver ha med dig giltig id-handling och ditt gamla pass och/eller nationella id-kort, om det fortfarande är giltigt. Du kan välja att få meddelande via sms eller e-post när passet eller det nationella id-kortet är klart.

Vad kostar det att få ett nytt pass?

Foto tas på passexpeditionen när du hämtar ett nytt. Pass kostar 400 kronor, nationellt id-kort kostar 400 kronor.

Hur får man dubbelt medborgarskap?

Dubbelt eller flerfaldigt medborgarskap Om du blir svensk medborgare kan du behålla ditt tidigare medborgarskap om lagen i det andra landet tillåter det. En svensk medborgare som blir medborgare i ett annat land kan få behålla sitt svenska medborgarskap. Vissa länders lagstiftning tillåter inte dubbelt medborgarskap.

Kan man ha tre medborgarskap?

I Sverige är det tillåtet med både dubbelt eller flerfaldigt medborgarskap. Inom den internationella rätten finns inte heller en övre gräns för hur många medborgarskap man kan tillåtas ha. Däremot är varje land själv fritt att besluta om de vill tillåta dubbla medborgarskap (eller flera).

När kan jag hämta ut mitt pass?

Det tar cirka sex arbetsdagar från det att ansökan om passet eller det nationella id-kortet blivit godkänd tills det är klart att hämta ut. När det är klart får du ett meddelande till det telefonnummer eller den e-postadress som du angav när du bokade tid.

Hur förnya pass?

Polisens passexpeditioner utfärdar pass och nationellt id-kort till svenska medborgare. Du kan ansöka om och hämta ditt nya pass eller id-kort på vilken passexpedition som helst i landet. Nationellt id-kort kan användas som resehandling inom EU.

Hur bokar man pass?

Alla bokningsbara tider hittar du på polisen.se/pass. Behöver du hjälp med att boka tid kan du ringa 11414, men det går fortare att boka själv.

När släpps tider för pass?

Det tar upp till 6 arbetsdagar från ansökningsdagen att få passet.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen