Ar 8000 vattenpelare bra?

Är 8000 vattenpelare bra?

Upp till 2.000 mm: Inte utpräglat vattentätt, men vattenavvisande. 4.000 mm: Kan användas till kortare turer i lätt regn. 6.000 mm: Kan användas en kort period i kraftigt regn eller en längre period i lätt regn. 8.000 – 12.000 mm: Kan användas i kraftigt regn i få timmar eller riktigt länge i lätt regn.

Vilka regnkläder?

Vi har testat regnkläder och utser Gneis Turmalin Allvädersset till bäst i test. Det är prisvärda skalkläder av hög kvalitet, som klarar av både vind och vatten mycket väl. Turmalin har 10 000 mm vattenpelare och håller barnet torrt även vid rejält plaskande i pölar.

Vad är galon för material?

Galon® är ett 100% vatten- och vindtätt material och vi svetsar sömmarna på alla Galonplagg. Svetsade sömmar innebär att plagget får en helt vattentät konstruktion eftersom det inte finns några hål från sömmarna där vatten kan tränga igenom.

När kan man använda Skalkläder?

Då behöver man kanske inte heller satsa på de allra dyraste skalkläderna. Vid aktiviteter med rörelse använder man skal – och när regnet öser ner tar man istället fram galonkläderna. För kallare väderlek med snöslask kan man också komplettera med fodrat regnställ i någon större storlek som används som yttre lager.

Vilket material är galon?

Galonväv eller galon är ett annat namn för plastbelagd textilväv; ”vävplast”. Textilväven som beläggs består oftast av bomull eller nylon och plasten som används som beläggning utgörs oftast av polyvinylklorid (PVC) eller polyuretan (PU).

Hur många vattenpelare har galon?

För att mäta vattentätheten i ett regnplagg använder vi oss av vattenpelare. Det är ett vattentäthetstest där man utsätter materialets rätsida för ett vattentryck i millimeter. Våra Galonplagg har en vattenpelare mellan 5000 – 8000 mm.

Vad menas med 10000 vattenpelare?

Ett plagg som har 2000 mm vattenpelare är inte vattentätt utan benämns som vattenavvisande. 5000 mm är vattentätt men endast för lättare regn eller kortare perioder i ösregn. Köper du däremot ett plagg med en vattenpelare runt 10000 mm kan du räkna med att det kan utstå kraftigt regn i flera timmar.

Vad innebär vattenpelare 8000?

Vattenpelare står då för vattentätheten. För att ta reda på det testas materialet i plagget för att se när det börjar släppa igenom vatten. Detta anges i millimeter. Det betyder att materialets rätsida klarar av att stå emot trycket från en mängd vatten som mäter 8000 millimeter på höjden.

Vad är bra regnkläder?

Plaggens öppningar i nacke, armar, ben och midja bidrar även till att regnkläder andas. Vissa regnjackor och -byxor har även ventilationsöppningar som bidrar till bättre ventilation. Hur regnjackan är designad är också avgörande huruvida du blir blöt eller inte. Till exempel bör sömmar på regnkläder bör vara tejpade.

Vilket regnställ är bäst?

Bästa regnstället 2021 – Håll dig torr i regnet

  • Urberg Malme PU Rain Set Unisex. Vårt betyg (4.9/5) Till butik.
  • Didriksons Bioko Men’s Set. Vårt betyg (4.8/5) Till butik.
  • Swedteam Huron Men’s Rain Gear. Vårt betyg (4.5/5) Till butik.
  • Tretorn Packable Rainset. Vårt betyg (4.3/5)
  • Didriksons Amur mens set. Vårt betyg (4.2/5)

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen